Elektromos járművek szelhetik Paks utcáit
Kategóriák: közlekedés

Protheus Holding Zrt. néven új, százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő céget hoztak létre Pakson. Ez a cég biztosítja a közvetlen uniós támogatású „Protheus okoshálózati projekt a városi e-mobilitásért” program projektmenedzsmenti, valamint szakmai felügyeleti feladatainak ellátását.

Még az előkészítés fázisában ki kell alakítani a megfelelő projektkörnyezetet és szervezeti hátteret, ennek első lépése a Protheus Holding Zrt. megalapítása, a későbbiekben további, a holding alá tartozó, gazdasági társaságok létrehozására lesz szükség.
Az ötfős munkaszervezet bérköltsége a pályázatban elnyert támogatásból rendelkezésre áll, a működésre, a tisztségviselők javadalmazására az előzetes üzleti terv alapján 2017-re 17 millió forintot az önkormányzat biztosít.

A program 2020. április 30-ig zárul, addig kell megvalósítani a 18 településen működő elektromos közlekedési hálózatot és a hozzá tartozó energiagazdálkodási rendszert.

A menedzsment
A Protheus Holding Zrt. vezérigazgatójának Kudor Attila Tamást nevezték ki, aki tagja az igazgatóságnak is Kovács Sándor, Héjja László és dr. Tombor Antal mellett. Az igazgatóság elnöke Bana János, Paks frissen kinevezett alpolgármestere. A felügyelő bizottság tagja lett Donázy István és Keller Tibor, elnöke pedig dr. Blazsek Balázs, Paks címzetes főjegyzője. Az okoshálózati projekt feletti operatív felügyelet ellátására a város önkormányzata részéről Barnabás István alpolgármestert, a polgármesteri hivatal részéről Misóczki Anikót, a társulási és pályázati osztály vezetőjét jelölték ki.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/elektromos-jarmuvek-szelhetik-paks-utcait-840303/

Létrehozva: 2017. július 18.
© Minden jog fentartva Proteus Holding Zrt 2017
A weblap készítője: Govern-Soft Kft.