Negyedik generációs elektromos rollerekkel látnák el a várost
Kategóriák: közlekedés

Az első fázisban tíz elektromos roller beszerzését tervezik Pakson, hogy minél többeket bevonjanak az elektromos mobilitási programba.

Elektromos rollereket tesztelt a paksi városvezetés. A terv az, hogy ilyen környezetbarát közlekedési eszközöket szereznek be, hogy a városban élők közül minél többeket bevonjanak az elektromos mobilitási programba. Bana János, a város alpolgármestere azt mondta, hogy az önkormányzat a Protheus Projekt keretében pályázati forrásból vásárolja meg a járműveket. Az első fázisban tíz elektromos roller beszerzését tervezik. Ezeket, illetve az elektromos kerékpárokat a város több pontján építendő töltőpontokon lehet majd újratölteni. A töltőpontok helyét Bana János tájékoztatása szerint később jelölik ki, de minden forgalmas ponton terveznek létesíteni ilyet például az atomerőműnél, a lakótelepen és az óvárosban is. 

A városvezetés második generációs típust tesztelt, de ennél modernebb, negyedik generációs változatot szeretnének beszerezni. A rollerek lítium-ion akkumulátorral felszereltek és egy töltéssel 50-60 km-t tudnak megtenni.

A használatukban nagy szerepe lesz a tervezett városkártyának. A Paks kártya birtokosai vehetik igénybe majd a rollereket, amelyek sebességét a terv szerint 30 km/h-ban maximálják. Ha illetéktelenek akarják használni, működésbe lépnek a biztonsági rendszerek: a riasztó és a kerékblokkolás, de a lopás megakadályozására szolgál az is, hogy minden ilyen környezetbarát eszközt GPS nyomkövetővel szerelnek fel.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/negyedik-generacios-elektromos-rollerekkel-latnak-el-varost-1025447/

Létrehozva: 2018. február 15.
© Minden jog fentartva Proteus Holding Zrt 2017
A weblap készítője: Govern-Soft Kft.