Megkezdték az elektromos autók tesztelését Pakson
Kategóriák: közlekedés

Több gyártótól is tesztelésre kap elektromos autókat a Protheus Holding Zrt. az elkövetkező időszakban. A sort a Kia Soul EV kategóriájú autója nyitja, amit kifejezetten környezetbarát városi autózásra terveztek. A jövőben Nissan Leaf és Volskwagen e-Golf típusú autókat is tesztelnek majd Pakson.

Az önkormányzat szándéka, hogy az országban az elsők között álljon át a hivatali ügyintézéshez szükséges autóállomány elektromos autókra, ezzel is példát mutatva és élen járva a környezettudatos szemléletmód gyakorlati megvalósításában.

Bana János alpolgármester elmondta, hogy eredményes IKOP pályázat keretében elektromos buszokat, kishaszongépjárműveket is beszereznek a hivatali autók mellett, ezekhez garázs és töltőállomás is rendelkezésre fog állni, vélhetően még az idén.

Bizonyos mértékben támogatni tudják a projektben a taxisok járműcseréjét, az érintettekkel tárgyal az önkormányzat, illetve lehetőséget kapnak a tesztautók kipróbálására.
Mindezek mellett elektromos kerékpárokat kívánnak a lakosság rendelkezésére bocsátani, a megvalósításra pályáztak, illetve az önkormányzat is beállított egy bizonyos összeget erre a célra. Ennek előkészítése zajlik, a rendszert 2019-re működtetni szeretnék.

http://www.telepaks.net/2018/01/29/megkezdtek-az-elektromos-autok-teszteleset-pakson/

Létrehozva: 2018. január 29.
© Minden jog fentartva Proteus Holding Zrt 2017
A weblap készítője: Govern-Soft Kft.