Újabb nagy fejlesztés előtt áll Paks városa
Kategóriák: projekt

Szabó Péter, Paks polgármestere, Bana János alpolgármester és a Protheus Holding Zrt. új vezérigazgatója, Kiss Péter az Európai Fejlesztési Bank (EIB) képviselőivel tárgyalt Brüsszelben. Arról a fejlesztésről volt szó, amelynek előkészítésére az önkormányzat az ELENA projektben kétmillió euró támogatást nyert.

Mint Bana János elmondta, a tárgyalás célja az volt, hogy tisztázzák az ELENA és a Protheus Holding működésével kapcsolatos feltételeket. – A tárgyalás során egyértelművé vált, és a bank követelménye is az, hogy a partner az önkormányzat legyen, ne más szervezet, rajta keresztül folyjon minden tevékenység, ami a projekttel kapcsolatos. A Protheus Holding Zrt. csak mint támogató szervezet, mint operátor kerülhet a képbe, ők fogják a projekt működtetéséhez kapcsolódó gyakorlati feladatokat végrehajtani – tette hozzá.

Az ELENA keretében szeretne az önkormányzat a szennyvíztelep mellett létrehozni egy buszgarázst és egy töltőállomást az elektromos buszok részére, a terület cseréjéről megkezdték a tárgyalást a tulajdonos Paksi Atomerőművel. Egy másik – a várostól északra fekvő – területet is szeretne birtokában tudni a város, ide napelemparkot telepítenének az elektromos mobilitásra épülő projektben. Bana János rámutatott, hogy ez egy kiegyenlített energiarendszer lesz, a megtermelt energiát egy okoshálózat segítségével autóbuszok, járművek töltésére használják.

Mostanáig az önkormányzat előlegezte meg a szükséges anyagi forrásokat, de most, hogy tisztázták a problémákat, sor kerül az első 40 százalék teljesítésére.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujabb-nagy-fejlesztes-elott-paks-varosa-942781/

Létrehozva: 2017. november 19.
© Minden jog fentartva Proteus Holding Zrt 2017
A weblap készítője: Govern-Soft Kft.